ételünk az életünk

Fasírt újragondolva

Ha fasírt akkor hús. Disznó, marha kinek mi a kedvenc. Egy különleges fasírtot hoztam ma. Azért különleges, mert húst egyáltalán nem tartalmaz.  Van benne viszont zöldség és zabpehely. Miért? Én személy szerint nagyon jól elvagyok hús nélkül szeretek viszont jókat enni. A fasírtnak ez a változata remekül illik főzelékek mellé feltétnek vagy a salátavacsorát egy kicsit gazdagítani. Miért pont a zab? Mert semleges ízét nagyon jól lehet fűszerezni. Ezenkívül a zab nagyon értékes gabonánk, kár, hogy ezt csak kevesen ismerik. Megtalálható benne a legtöbb B-vitamin, kiváló cink és magnéziumforrás. Található benne még kálcium, vas, foszfor, mangán. Csökkenti a vér koleszterinszintjét, gyógyítja a gyomor- és bélgyulladást. Harmonizálja és támogatja az emésztést. Ezen jó tulajdonságait és az alábbi receptet olvasva remélem, hogy sokan kedvet kapnak a kipróbálásra.

 

 

Zabfasírt

200 g zabpehely
100 g zöldség (ízlés szerint lehet:répa, zeller, borsó, karfiol, brokkoli, cukkini…)
3 dl víz
1 kis fej vöröshagyma
tengeri só

A zabpelyhet öntsük egy tálba, majd forrázzuk le. Ha forrázzuk lerövidül az áztatási idő.
Amíg a zabpehely ázik tisztitsuk meg a zöldségeket, aprítsuk fel és pároljuk meg. Ha kész törjük össze villával vagy turmixolhatjuk is, én jobban szeretem villával összetörni. Keverjük össze a zabpehellyel, fűszerezzük és süthetjük is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!